Gavagai.pl ma budzić. Ma inspirować. Właściwe słowo we właściwej chwili może zmienić świat 一
umysłemrękami gotowego na te słowa człowieka.
Inne w tym dziale: Opowieści Piękne myśli i sentencje Powieści Droga Twojego Rozwoju Drogowskazy Retoryka Nowy Testament Człowiek i człowieczeństwo Stowarzyszenie umarłych poetów Śmierć Wiersze

Piękne myśli i sentencje

Na początku miałem nadzieję, że można ich zmienić. Ale teraz, jeśli nawołuję nadal, to tylko po to,by oni mnie nie zmienili. Orson Scott Card

Najważniejsze myśli

Nie ma na świecie wystarczająco wiele ciemności aby zdusić światło tej malutkiej świeczki. – Robery Alden
There is not enough darkness in the whole world to extinguish the light of a small candle.

Cytaty w tym temacie

Dobry człowiek z dobrego skarbca wydobywa rzeczy dobre, zły człowiek ze złego skarbca wydobywa rzeczy złe.

A good man out of the good treasure of the heart bringeth forth good things: and an evil man out of the evil treasure bringeth forth evil things.

善人從他心裏所存的善就發出善來;惡人從他心裏所存的惡就發出惡來

Nowy Testament Pismo święte (Biblia, Bible) - · Karta sentencji

Na początku miałem nadzieję, że można ich zmienić. Ale teraz, jeśli nawołuję nadal, to tylko po to,by oni mnie nie zmienili.

In the beginning I was hoping it is possible to change them. But now, if I am still calling, it is only in order not to be changed by them.

起初,我希望能影響他人。如今,我還傳教只為,別被他們影響。 起出,我希望己立立人。如今,我還傳教只為別被他們影響。

Orson Scott Card · Karta sentencji

Uczyniwszy na wieki wybór, w każdej chwili wybierać muszę.

已有亙久不變的決策,我得在每一時刻再做決定。

J. Liebert · Karta sentencji

Cytaty powiązane przez tagi

Ten temat został skojarzony z kilkoma tagami, którymi posortowane są sentencje i aforyzmy w repozytorium Gavagai.pl. Możesz kliknąć na poszczególne tagi poniżej, albo na czerwony przycisk, który zaprowadzi cię do listy sentencji, które są otagowane przynajmniej jednym z poniższych tagów:

Zobacz sentencje z  przypisanymi tagami:

ZOBACZ

Sztuka wojny, 36 forteli, Sun Tzu, historia Chin, kultura chińska, piękne opowieści, pięken sentencje, najlepsze tłumaczenie Sztuka wojny (The Art of War)